när himlen brinner
(jag vet att den översta bilden är suddig, men jag tycker att det ska få vara så)

söndag, matte och te såklartdet firar vi med lite mer te!

plagiatännu en fotografisk bild-uppgift! En utav uppgifterna är att vi ska göra ett plagiat, det vill säga sno en idé. Jag tog min profilbild och provade iallafall. Det är inte helt set in stone att jag ska ha just de småbilderna i ögonen än, ska försöka hitta någon annan bild att ha tror jag. Men ett test är det iallafall innan jag lämnar in den! Nöjd blev jag iallafall!
Lite cool ser jag allt ut!

(Lennon bilden är lånad från kära google)

idéer ni vet


jag har så mycket idéer men inget av dem involverar snö och tråkigt grått väder.

liten bror fast stor


min lilla, fast nu så stora, bror fyller år idag!
Grattis bästa Jonathan.

possibility

en koncentrerad syster

chai latte

om ni inte provat detta än, vare sig på ett café eller hemma så tycker jag ni borde göra det. NU! Det bästa är att om man är helt kär i det och inte vill spendera massa pengar på café-besök, så kan man få det i julklapp, det är väldigt bra tycker jag!
en liten systervi satt och lyssnade på spotify medans vi målade Varannan låter får du välja, sa jag. Det resulterade i att varannan låt blev schlager dunkadunka och crazy frog. Men trevligt hade vi!

Mia London Lennon Elizabeth

Om ni inte läst Mia Skäringers bok än borde ni inte göra något annat än att sticka iväg och köpa den! Om ni gillar Mia och klara så älskar ni den här boken.

här ser ni de andra böckerna som ligger och vill bli lästa, men jag har några sidor kvar i Mias bok och sen ska jag bara läsa den tio gånger till!

texturer igen!så tokigt det kan bli.
(texturen på den övre bilden är från samma länk i det
tidigare inlägget med textur i, och den andra är en pensel)

besatt


jag vill ha motljus!
Sitter med texturer och nördar hela dagarna, men jag tänkte att jag kanske inte ska tråka ut er, så ni får motljus.

texturer

jag provade en ny sak i dag på foto-lektionen. jag tog en gammal bild från sommaren på kära pojken i mitt liv och la en texture på.

texturen är lånad härifrån

ledig fast ändå inte


studiedag alltså ledig, fast börjar jobba 13:00. Piss alltså!
Men vad gör man inte för lite London fickpengar?

old picsså här skulle det gärna för mig få se ut på träden nu.
Jag saknar löven, jag saknar gräs och jag sakna solen.
Äh jag skiter i vädret och tar en kopp te nu!

spain

Vi hade redovisning idag, jag och min bästa vän, om våran spanien-resa förra året. Därför hittade jag lite bilder från resan som jag redigerade och tänkte att ett inlägg skulle få innehålla!(bilderna är tagna med min kära mosters kamera som jag lånade med till spanien)

skinny loveAtt tolka en låttitel.
Bon Iver - Skinny Love

Dagen med stort de ni vet

Dagen har kommit som vi alla väntat på. Årets första foto-lektion! Vi ska få hålla på med uppgifter vi fått tidigare och jag har en kanon idé till en utav uppgifterna som är att man ska tolka en låttext eller någon text av något slag. Jag har låten Skinny Love med Bon iver i tankarna.Bilder tagna första foto-lektionen förra terminen.

reflektioner


Ny-redigerad bild från höstlovet.


fina fina fina fina Agnes


(bilderna är tagna förra året, men det är så här man får göra när man inte tar sig ut för att man är för lat, man gräver så långt in i sitt arkiv som det går. Ibland hittar man bilder på sin underbara kusin då!)

ska man gråta eller skratta?


All heder åt vacker snö, det är fint, det är ljust och kärlek till snö! Men det bara öser ner nu. Kan det inte bara ligga där lite fint och oskuldsfullt? När det går så långt att man hellre stannar inne än att göra något. Då är det för  mycket snö, så det så! Och Jag är liksom lite hönsmamma när det gäller massa nervräkande snö mot min kamera, så jag går ju inte ut med den då!


och jag har liksom inte en sån här utrustning med parraflax och allt!
(bilden är på mig, tagen av Maria som jag praoade hos under en filminspelning)

lights will guide you home


Tar kort på min ljuslykta för att det inte finns annat jag tycker passar i min kamera nu. Jag vill fota människor. Jag vill bara gå ut och ta kort på folk på stan, när de inte vet. Får man sånt? Det känns lite läskigt. Kanske ska jag stanna hemma och ta kort på mina ljuslyktor istället. Eller? Men det är så fint med spontana bilder, utan att behöva pressa fram en fin pose av någon eller få fram en speciell känsla. Nej, ute på stan bland folk, där finns ju allt naturligt.

en såndär liten grej ni vet

När jag fick den analoga systemkameran med tillbehör och okbjektiv, följde även en såndär liten grej man sätter mellan kamerahuset och objektivet med. Så att närgränsen ökar. Eftersom jag har lyxen att alla objektiv och tillbehör funkar till min digitala kamera, provade jag den lilla grejen (hjälp mig gärna med vad det heter, jag vet det ju!! egentligen...). Det gick ju att komma närmre, det var ju trevligt!

Här är en bild när jag provade den lilla grejjen.
Vet inte riktigt vart fokusen håller hus,  men jag gillar den ändå!
NÅ!? VAD HETER DET NU IGEN?!
jag känner mig inte så proffsig och cool när jag inte kan namnet på den lilla mellangrejjen.

nytt år!

2010 gick väldigt fort, det känns gammalt att säga så, men det är sant! Det har liksom flugit förbi. När jag tänker tillbaka så har jag varit med om väldigt mycket roligt. Varit i spanien (första utan-mamma-resan), haft en underbar  praktik, köpt ny kamera och nya objektiv, festival-sommar, grill-sommar.
Här får ni favoriter från 2010 i bilder:RSS 2.0