gråaste söndagen av dem alla

Idag är en såndär dag, ni vet när man bara vill spendera hela dagen i sängen med en mysig morgonrock (som jag fick i julklapp) och läsa lite böcker och slötitta på tv-serier. Men jag ska jobba om någon timme. Så jag måste liksom rycka upp mig och får helt enkelt nöja mig med en halvdag av säng-spenderande. Det funkade det med!
 
Ha en utomordentligt fin söndag!

bröd i gjutjärnsgryta

Alltså jag gjorde det finaste och godaste brödet häromdagen i mammas nya gjutjärnsgryta. Blev så mallig och stolt för att det såg så proffsigt ut! Gott var det också med sina krispiga kanter.
Använde mig bara av 7 dl mjöl, 3,5 dl vatten och en halv tesked torrjäst och lite salt på det. Sen valde jag att ha i valnötter för det är ju så gott! Blandade ihop allting och lät det jäsa i en bunke under folie i 12-18 timmar. Sen fick grytan stå i en 230 graders varm ugn i en halvtimme och sen la jag i den fint jästa degen som jag hade format så runt jag kunde och lät grytan med lock på stå i ugnen i ytterligare en halvtimme. Efter det tog jag av locket och lät den gräddas och få en fin yta i en kvart till. Blev helt stolt och mallig sen när det var klart för det blev så himla fint och såg verkligen ut som bageribröd! Så himla simpelt och så roligt att göra.
Nu får ni testa vetja!

om julklappar och annat fint

Här har det varit tyst. Men det har ju varit fullt upp med mysig jul och sen var gäster på jobbet tvugna att få bli serveracde en hamburgerare eller ett gäng ribs också så det har varit fullt upp förstår ni. Hoppas att er jul varit fin som bara den, det har nämligen min varit. Själv spenderade jag den med att krama mormor och morfar och hade det så fint. Blev så bortskämd med massa fina julklappar också!
Fick påfyllning i min Haruki-samling av både mor och farfar. I vänstra hörnet skymtar ni även New York-boken jag fick av min fina bror, himla bra present alltså!
Min söta penga-uggla, jag en gång fick av min mormor, fick sig ett hus av henne som man kan ha ett värmeljus i. Så sött!
Det lyxigaste ljuset ni någonsin kan tänka er blev mitt också av min allra bästa vän. 
 
Men presenterna är ju faktiskt inte allt. Jag hade en ofantligt mysig jul i alla fall men släkitngar och fina människor. Jag hoppas att ni också hade det.

strövtåg i hembygden

åh, allt är så fint. Jobbar lite, tränar lite, umgås lite och bara är allmänt upptagen med livet. Det är därför lilla bloggens inlägg kommer lite glest. I veckan har jag fått en superfin julklapp av jobbet, firat att jorden, dagen efter, skulle gå under, gått på bio med fina människor och jobbat en gnutta. Så himla bra!


Mando Diao – Strövtåg i hembygden
Här har ni förresten ett mysigt låt-tips. Ungefär den vackraste låten i hela världen just nu. Kommer nog alltid förknippa den med min mormors pappa och hur han nu vilar fint uppe bland molnen. 
 

saker att tycka om en söndag


-träning tidigt på dagen som resulterar i träningsvärk och nöjdhet
-julskinka med liiiite senap på
-gå upp tidigt innan alla andra vaknat
-julkalendern som är så sännande med sina cliffhangers!
-film-mys med systern i soffan innan jobbet
-vitt te, åh du fina vita te. Så. Gott!
-ny bok att läsa som man får låna av en på jobbet
-att det är en vecka kvar till julafton! 
-rast på jobbet
-vaniljdoftande ljus
 
-

en ledig kväll och babbel om te


Fick ledigt det sista passet på jobbet så jag har precis haft Lost-marathon med min bror och nu när det tog slut så ska jag måla mina naglar till ett disco och somna gott sen. Under tiden dricker jag vitt te som är en ny favorit. Ha en himla fin tredje advent imorgon, hörrni!

vegetariskt, julbord och födelsedagsfirande

Här har ni lite nytt från instagram, allt ifrån lite födelsedags-firande för en fin vän, vegetarisk gryta, julbord på ikea med den fina vännen, pepparkaks-bak med systern, jobb i garderoben, rotfrukts-soppa med bästa pappa, en speciell mjölk endast tillhörande mig och min kusin, och lite smått och gott.

superenkelt och så gott att man trillar av stolen

Igår kväll fick jag för mig att kandera massa mandlar. Närmare bestämt 200 gram små mandlar skulle få bli täckta av 3 dl florsocker i en varm stekpanna och vips så var det klart och det kändes som om jag precis varit på Lisebergs julmarknad när jag smakade en. Sen knåpade jag ihop en strut av bakplåtsapper som jag idag ska ta med till min fina vän.
 

massa listor och pepparmints-te

Jag älskar listor förstår ni. Skriver listor om precis allt, om vad jag ska göra under dagen, under veckan, om julklapps-inköp, om vad jag snarast bör inhandla, ja allt helt enkelt! På dagens to do-lista står det: träna, städa rummet, söka några små jobb och slutligen jobba. Så det är väl bara att sätta igång helt enkelt! 

Men först ska jag bara dricka upp mitt te med smak av pepparmint (dör så gott!!) och se på julkalendern. Sen kan dagen få börja på riktigt!
 
Ikväll efter jobbet är det lussevaka på jobbet och det ryktas om skräckfilmer och massa ficka så det kan ju inte bli annat är trevligt!

det årliga julbaket

Min vän har startat den finaste traditionen någonsin tror jag! Varje år samlas några fina människor runt hennes runda bord i hennes kök. Man tar med sig vad man vill baka eller fixa så sitter vi i flera timmar och myser medans juldofter sprids i köket. I helgen var det dags igen och såhär såg det ut i år!
I år fick vi våfflor til frukost! Jag hade grädde, kakao och mandelmassa på min. Det måste ni bara prova!
Det bakades pepparkakor i mängder

och så gjordes det rocky road och marsipangrisar också såklart! 

Så himla fin tradition som vi aldrig får sluta med har jag bestämt! Jag envisades med att spela den där julmusiken jag tipsade om härom veckan under hela julbaket. Ni vet den där med She & Him!
 
 

när man inte behöver spendera en endaste liten peng


Jag fick, via en tuff app, två presentkort på indiska på 50 kronor styck. Så då var jag ju bara tvungen att titta in i den affären och köpa upp dem. Jag passade på när jag och min fina mormor sprang runt på stan i förrgår! Det här är vad jag fick för mina små presentkort. Himlans bra skulle jag vilja säga!  
 
Jag njuter förresten som en tok av den fina snön som ligger så lugnt och fint överallt just nu.

julstökar som bara den


Härom dagen pysslade jag och min syster i köket med pepparkakor och lussebullar. Så himla mysigt när dofterna spred sig av nygräddade pepparkakor. Och fina blev de också då vi lyxade till det med kristyr. Min käraste vän kom förbi också och gjorde en och annan val och kamel!

21 dagar före jul

Har myst hela morgonen i sockar och morgonrock och slagit in massa julklappar. Med den här fina musiken på har julkänslorna bara brottats inne i lilla kroppen. Lyssna vetja! Det är ett himla bra jul-album!
Ha en fin tisdag!

När man låtsas att det är första dagen i december

Igår var det första advent och jag låtsades att det var första dagen i december för den första riktiga dagen försvann bara med massa jobb och det kändes ju inte rätt. Så min första dag i december spenderade jag med frukost i sängen och julkalendern. Sen åtke vi på adventslunch hos mormor och morfar. Tycker om dem så himla mycket förstår ni! Sen åkte jag på lite jobb när det började mörkna och det var den fina första dagen i december!

sötsaker, cyklar och en stor dröm

Jag blev utmanad av Emelie och det kändes så kul tyckte jag. När jag sen såg att den här fina flickan också hade fått de frågorna kunde ju inte jag vara sämre!
1. Vad är det sista du gör innan du lägger dig i sängen om kvällarna? 
Om jag är för trött för att läsa en bra bok så slötittar jag på någon mysig serie, vänner eller något sådant är att föredra då!
2. Vilken är din favoritdryck i alla lägen? 
Men te såklart! I alla dess smaker och gärna grönt, för det känns finast så.
3. Har du ett allmänt favoritmotiv och i så fall vilket? 
Ugglor i alla lägen. Finast på riktigt och går även an som tecknat!
4. Bästa tiden på dygnet enligt dig? 
Sent sent sent på natten när det nästan börjar ljusna igen. Speciellt på sommaren när man varit utomhus så länge att man inte riktigt kommer ihåg om det ens mörknade någon gång.
5. Vad har du för drömmar? 
Stora sådana men just nu vet jag inte riktigt vilka jag ska följa. 
6. Hur skulle ditt drömkök se ut? 
Så som köket hos en av mina finaste vänner ser ut. På landet och man riktigt känner det lantliga ända ut i köksluckorna trots att det är ganska nyrenoverat.
7. Om du fick kliva in i en film eller serie, var skulle du då kliva in? 
En film vore det nog This is England för all bra musik och tuffa kläder. Skulle passa in med mina Dr. Martens kängor där just nu! En serie ja, då skulle jag ju välja Twin Peaks!
8. Vilken är din stora last? 
Sötsaker i massor. Det är ju för gott för att avstå liksom!
9. Vad gör du om du blir riktigt arg? 
Då svär jag det fulaste jag kan och det är inte vackert!
10. Skulle du välja att alltid behöva gå klädd i en röd tröja eller att efter varje mål mat behöva äta tre kexchoklad? 
Röd tröja alla gånger!
11. På vilket sätt föredrar du att ta dig fram och varför? 
Cykla tycker jag mycket om eller att sitta långt bak i en buss och bara titta ut när en fin låt spelas om och om igen på ipoden! Måste nog säga också, nu när jag fortfarande är lite mallig över mitt körkort, att bil är ett väldigt festligt sätt att ta sig runt på också!

i mitt fönster

Förra veckan köpte jag en ljus-slinga och slingrade den runt min gardinstång och lät ena sidan av den falla fritt bredvid fönstret. Det ger nu den högsta mysfaktorn i rummet och det känns så juligt! 

I fönstret står lill-tekannan, mini-orkidén och det andra och trängs, men det är ju ni redan bekanta med!

RSS 2.0