när man är utråkad och har ont i halsen

När man är utråkad redan efter några dagar av sängliggandes på grund av halsfluss (som det visade sig vara) så letar man upp lite bortglömda bilder och redigerar dem medans man myser under en filt. Här har ni till exempel lite från 1 september det här året på min fina syster som jag tycker om så otroligt mycket!




Här får ni förresten ett litet låttips i höstmörket! 
Beach House – Myth

skrivet av en sjukling

Te är min enda vän just nu förstår ni. Jag har nämligen åkt på världens supersjukdom med hög feber och väldans ont i halsen. Så det enda som går för sig just nu är att titta på massvis av serier och dricka litervis med te och honung som lindrar lilla halsen! Har fått sjukanmäla mig från jobbet också vilket är så himla tråkigt!

Hoppas att alla ni mår bra för det är då inte kul att vara sjuk!

man får inte leva om sitt liv, det är det som är själva grejen

Jag har nu läst och sett det mest rörande på länge. Efter att min mamma pratat så varmt om boken Torka Aldrig Tårar Utan Handksar så var jag ju tvungen att läsa den och den var så himla fin och rörande. Såg sedan serien och det var det finaste jag sett på så himla länge. För det första skriver Gardell på ett så hjärtskärande sätt och sen är serien så himla bra gjord. Det är skrämmande, vackert, sorgligt, roligt och helt fantastiskt alltså. Om ni inte orkar läsa boken så bör ni åtminstone klicka er in på svtplay och se serien för ni kommer inte ångra er!

Det var de som älskade mest, de av kärlek besatta, som frosten tog.



lite nya saker som värmer och är fint

För helgens lilla dricks köpte jag mig en ny mysig tröja och ett par välbehövligt nya hörlurar. Så himla bra alltså! Jag och mormor promenerade ned till affärerna och trotsade regnet under två paraplyer! Det var fint tycker jag.


en vecka ur lilla mobil-kameran!

Här får ni senaste veckan från instagram. Jag är så förfärligt dålig att fota med storkameran när jag jobbar mycket och så. Så jag tänkte bara visa lite från instagram åtminstone!


Läser en världsabra bok, just här under en av rasterna på jobbet.

Åkte buss till mina finaste vänner och såg på en bra film en kväll!

Underhållning på jobbet, börjar till och med bli bra på korsord hörrni!

Åt frukost i sängen och tittade på den bästa serie-uppföljaren av filmen This is England

Åt efterrätt till frukosten (just den där clementinen är nog den godaste jag någonsin ätit!)
Hade den mysigaste lediga dagen med min fina mormor som jag tycker så mycket om!
Och det var helt enkelt bästa slutet på en jobbvecka! 

cirka miljarder liter regn!

Alltså det har regnat varje dag den här veckan. Jag har i alla fall haft turen vid min sida och lyckats pricka in cyklingen till och från jobbet mellan skurarna. Lilla vädret? Ja, det är väl mysigt med regn och så. Men det är ju så fint när solen lyser på alla gula löv och så! Kom tillbaka solen, för en liten stund åtminstone.

litervis med te och jobbjobbbjobbbjobb

Jobbar hela dagarna känns det som, cyklar tidigt iväg på morgonen över blöta löv på backen och skyndar mig från regnet. Dricker fint te från affären nere i stan så fort jag får tillfälle också. Just nu är deras chai-blandning det godaste någonsin ungefär!




en liten lördagsförmiddag

Min kära mormor drog med mig, mamma och lillasystern på en utsällning som en konstnär och hantverkare hade i staden förstår ni. Där fanns det fantastiskt fina saker och jag fick en alldeles underbart fin mugg av mormor därifrån.
Jag och mamma hittade en väldigt fin burk som innehöll en olivetvål. Så vi gjorde en deal och delade på priset så fick hon tvålen och jag den alldeles perfekta burken att ha till exempel te i!

promenad med hösten


Det är höst, regnruskigt väder och det blir mörkt fort, men jag gillar det ändå!
Många bra anledningar till att sitta inne och mysa liksom.

köpte skor som matchar hösten

Förra veckan budade jag hem ett par sprillans nya dr. Martens på tardera.
För ett mycket finare pris fick jag hem skorna som matchar löven på backen.

några dagar ur mobilen

Här får ni ett litet instagram-inlägg igen! 

Valen på jackan, mat på jobbet, chailatte frukost med världens bästa kusin,
mina nya skor, och fin frukost en dag!

second hand

Jag har följt med min farmor på diverse second hand affärer några gånger och där hittar man ju alltid något finfint! 
Som de här böckerna jag fyndat på två olika ställen. Den översta boken fick jag betala hela 1 (!!!!) krona för, det är en av böckerna som står på min boklista of doom. Den understa fyndade jag för en tia! Helt ärligt. Hur bra?!
Eller som den här broschen som är en guldfärgad val! Den fick följa med mig hem för fem små kronor och den lever numera på min jacka!

en rosa liten månad


Det är ju Oktober nu och då brukar ju rosa bandet ta fram lite extra varor som stödjer bröstcancer-fonden. Så härom dagen köpte jag mig ett rosa armband som stödjer det. Fint och till en fin sak!


Världens kanske finaste födelsedag i efterskott

I fredags förstår ni valde min finase vän av dem alla att fira mig, för jag var ju som bekant i Berlin under min självaste dag. Firningen började hemma hos henne där jag fick välja bland hennes tusentals nagellack och fick mina naglar målade med mönster och hela köret! Så himla fint blev det.

Efter det fick jag det finaste och tuffaste halsbandet någonsin av henne (med världens finaste baktanke bakom som jag och hon bara vet om!) i present.Tycker så himla mycket om det!
Och efter det, som om inte det vore nog! Bjöd hon även mig på en trerätters middag på en Thai-restaurang här i stan och dit kom även en annan fin vän och käkade med oss. Vi åt vårrullar till förrätt, massa gott till varmrätt och banan-efterrätt. 

M
en till Tom Yam, som restaurangen heter, följde bara min mobil med.
Så himla fin kväll alltså!

små saker att tycka om

Här har ni lite små detaljar från mitt rum. Bland annat mini-tekannan jag budade hem på tradera, alla söta burkar och en jag tycker speciellt mycket om som jag fått av farmor som är härifrån karlstad för länge sedan. Extra kul ju!
 
 
 
 
 
 
 
 

ett till jobb


I tisdags fixade jag mig ett till jobb så nu ska här sparas pengar till New York-resan nästa år. Det är ju helt tokigt overkligt det här att vi ska dit. Det ska bli så himmelens kul att jag inte riktigt kan föreställa mig det. Så nu är målet att spara cirka miljarders pengar för att kunna leva loppan där nere med min fina vän!
 
Kanske något orelevanta bilder, men det var så det såg ut på köksbordet imorse förstår ni!

red velvet, galxy och stardust

Det är namnen på superfina lacken till de små naglarna! Jag köpte dem på Urban Outfitters i Berlin. Älskar dem! Speciellt det djuptröda som är lite glittrigt och för att inte tala om det silvriga med svarta prickar! Så himlans bra.

tredje dagen i oktober


Hur knäppt är det inte att det redan är oktober? Tiden går himlans fort. Idag går jag klädd i det ovan och sticker på ett möte på lilla jobbet och sen en liten fika med en fin vän. Väskan är från Berlin och jag älskar den!



massa te och en bra bok

Igår var jag på stan med min fina kusin. Jag spenderade dricksen från helgen på två nya te-sorter och fin middag med kusinen där vi pratade om allt mellan himmel och jord. Mysig dag helt enkelt!

Så idag har morgonen spenderats med en kopp kanel-te (som är to die for!) och en spännande bok som man inte kan sluta läsa.
(Det här inlägget är till dig, Rebecca! Som tycker att jag skriver så mycket om te!)

saker jag tycker om första oktober

-mitt trollhassel som jag fått av pappa som jag har i en vas köpt på en loppis för fem kronor!
-att löven på träden bara ändrat färg på vissa ställen av trädet än så länge. Så fint!
-http://www.youtube.com/watch?v=vKNcuTWzTVw den här låten som går på repeat just nu.

-lyktan som hänger på min vägg.
-Dricks som jag får på jobbet som man kan köpa lyxigt te för!
-Att lära känna nya roliga människor på jobbet som gör så att det känns ännu mer fint att gå dit.
-att ha en hel hög med mysiga filtar att välja och vraka mellan när man bara vill gömma sig under en.
-och slutligen: att det snart släpps nya avsnitt av favvo-serierna. Hur bra är inte det?


RSS 2.0