ölskola, bra serier och jobb

Det är mycket kul nu, läser massa olika kurser på internet för jobbet på restaurangen, lär mig allt ifrån vilken ölsort som passar bäst till ostron till alla olika sorters vatten det finns (fanns otroligt mycket man kunde lära sig om vatten faktiskt) och sen även hur man på bäst sätt serverar en öl med en perfekt skumkrona. Ganska kul faktiskt! Sen ska jag iväg till andra jobbet ikväll för jobb och en kurs där också. Jag som trodde att ett år av jobb efter studenten inte skulle innehålla plugg, men tji fick jag!
 
Sen måste ni som sett filmen This Is England, se serierna som kommit ut efter den. Så. Himla. Döds-bra. 86 och 88 finns det ännu, men det ska komma ut en This is England '90 också. Men varning för gråt-fest!
 

Lovely Owl

Jag är lit beroende av ugglor som ni kanske vet om, jag har tavlor, tusentals hasband, en sparbössa, ljuslyktor och ja, allt möjligt med ugglor. När jag kom hem från jobbet en dag så låg det en fin påse med ett nytt fint halsband i. Mamma hade varit så söt och köpt det åt mig. Tycker om det så himla mycket för att det är så gulligt och lite annorlunda. 

 Och varför tycker jag om ugglor? Ja, det får ni svar på när ni klickar på länken nedan!
http://www.youtube.com/watch?v=3G1PFLuTrgM

miniminimini

Mamma kom hem igår med de sötaste semlorna någonsin. Så himla söta att man baa vill äta upp dem! Det gjorde jag också, eller en utav dem i alla fall. Perfekt storlek om ni frågar mig!

Hur söta?

vitt te med smak av hallon och nätkärlek

Jag är verkligen en sucker för fin formgivning på förpackningar i affärer! Som det här vita teet med smak av hallon (på riktigt det godaste teet jag smakat!). Älskar när de är nästan lite personliga och roliga i sina texter och sådant. På baksidan står det hur man brygger teet bäst sätt t.ex. Efter att ha berättat hur länge det ska dra står där "And the rest is up to you" så himla gulligt bara! 
 
Kolla även in den här fina sidan förresten. Man kan skicka anonym nätkärlek, istället för allt hemskt hat som cirkulerar på internet just nu. Tycker om sidan så himla mycket!

saker som gör en frisk

Har varit himla arg på mitt immunförsvar som mer än gärna tycker att jag ska vara sjuk titt som tätt (speciellt när jag egentligen ska vara på jobbet och servera massa fina burgare och pasta-rätter!!).
Så jag har sammanställt en liten lista över saker som oftast gör en frisk:
-Blåbär
-Ingefära (gärna med citron och honung i ett glas med kallt vatten, himla gott!)
-Granatäpple
-Favvospellistan på spotify
-Passionsfrukt (för hur gott och roligt är inte det?)
-Te i mängder. Och då menar jag verkligen mängder!
-Lappar på bordet när man vaknar som är från sin omtänksamma mamma där det står "hoppas att du mår bättre idag <3"
-Menyprovning på jobbet som man orkar dra sig upp till (för vem vill missa massa att få smaka massa goda rätter liksom?)
-Serie-marathon med någon mysig serie!
-Ett litet gulligt och värmande "krya på dig" från systern innan hon går hemifrån.
-Har jag sagt te?
-Att ligga djupt under täcket och läsa The Fault In our Stars

 
 

GIRLS

Jag måste bara tipsa om min nya favvo serie. Så bra att man ibland fäller en tår i slutet bara för att det är så bra!

Det är en så himla bra, välgjord och smart serie om unga tjejer och deras liv i New York. Samtidigt som det bara är en så himla rolig och bra serie, så är det så mycket bra genustänk och fint som ligger bakom den här serien och de tar ofta upp så viktiga frågor. 
Tänk om alla flickor med skeva ideal fick växa upp med den här serien. Vad fint det vore!

"miss would definitely be the wrong word, like i wouldn't say that I miss him, I would just say that it kind of feels like somethings missing."

Lenda Dunham är flickan bakom serien och hon borde typ vinna alla priser som går för den här serien. Lova mig att ni klickar igång ett avsnitt redan ikväll!


 

fotojobb och feberyra


Här är några av de bilder jag fotade igår åt ett företag. Det var väldigt roligt och de blev nöjda med bilderna. Här är deras hemsida som är under uppbyggnad. Idag ligger jag dessvärre begravd i min säng med feber från ingenstans. Jag som skulle jobba hela veckan fick tyvärr sjukanmäla mig idag. Så himla tråkigt!

när det våras utanför fönstret

Det känns som vår i luften och det är "bara" 85 dagar kvar tills jag och min fina vän ska till New York. Så himla himla glad! Här över har ni resultatet av när man blir sugen på att fota när man inte orkar gå ut. Då får rummet stå modell en stund. På tisdag nästa vecka har jag fått ett foto-jobb. Så himla kul, Blir så glad av sådant. När någon ser mig och tycker att jag gör ett bra jobb. En riktig ego-boost alltså!

skrivblock och fina rader

Åh, jag har börjat läsa den sötaste boken som jag hört mycket om. Den är så fin och jag läser långsamt med flit för att den inte ska ta slut. Boken handlar om sånt där som inte får hända unga människor, eller någon annan heller för den delen, och samtidigt om värmande kärlek. Läs den!

Och med en ny skrivbok i min ägo som jag fått av min älskade mormor plus vårkänslor, känns allting väldigt fint helt enkelt. Ha den bästa fredagen någonsin!

RSS 2.0