en liten titt igen


Läste en bra bok, var chaffuör och uttråkad i väntan på fina kusinen, Bokade ju som ni vet en
resa till stora staden i USA, väntade på buss till fina flickor, vi tittade på mysteriet på greveholm
tills de somnade, läste och hade mellanmål-mys, fick ett fint halsband av farmor, läraren i mamma tog
tillfället i akt när syster fågade varför månen rört sig och sist men inte minst en rå äppelpaj skulle man
kunna säga (äpplen med kanel på. Så gott!)

höstmys

Hösten närmar sig och jag njuter. Det är så fint! Trädens gröna kronor börjar få vissa röda eller gula löv och man vill bara gå hem och läsa en bra bok under en filt bland massa tända ljus. 

blandat fint från Berlin

Lite blandat från lilla stora Berlin. En tuff skylt igen med massa klotter, markering mitt i gatan som en påminner om vart muren en gång gick, fina träd i en knäpp galleria och väldigt goda jelly beans som vi fick ta massor av i en tuff affär som hette Big Robot.
 

det här är jag, vem är du?

Vet inte riktigt hur eller när det hände, men något har gjort att fler tittar in här var dag och det är ju så kul! Därför är jag så nyfiken på vilka ni är och varför ni tittar in här. Själv heter jag Jennifer, är svag för motljus i bilder, musik som gör att det pirrar i kroppen, söta saker så som en kittlande god kladdkaka eller något liknande och fina människor som gör en glad. Jag tycker om bra filmer och kortskärpedjup också. Grönt te och en bok är också fint att underhålla sig med ibland tycker jag. Vilka är ni?

en titt från instagram

Bakat supersöta cupcakes med fin kusin, hittat ett gulligt tranbär som såg ut
som ett hjärta, myst med äpple och te, frukost i sängen, musik på bussen, packat
fina nya väskan full, myst igen med tända ljus och serier och jobbat en gnutta!




Vad är så skört att det bryts om man säger dess namn?


Men läs bara! Orkar inte ens i ord förklara hur bra det här är.
Den läses ut på en sekund ungefär och det är ju så hjärtskärande sorgligt och fint.

i en annan värld

Jag har kommit in i en läsperiod som jag aldrig vill ska ta slut. Sedan länge har jag haft en "bok-lista of doom" där jag skrivit ned böcker jag blivit inspirerad att läsa på olika bloggar eller helt enkelt inte vill glömma bort att någon gång läsa. Det är kul att få pricka av böcker jag läst på min lilla lista och spännande att få beställa eller springa iväg till biblioteket och låna någon ny som står på listan. 

Så här ser min boklisat of doom ut

Hittills kan jag nästan rekomendera alla  böckerna på listan jag prickat av! Mina favoriter som ni måste läsa är Catcher in the Rye, Sputnikälskling, Extremt högt och otroligt nära, Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket. De tre förstnämnda är nog mina favoritböcker of all time, utan tvekan.


sött och gott

Här om dagen bakada jag och min älskade kusin söta cupcakes. När de var klara gjorde vi varm oboy med en klick grädde på toppen och gick in i henes rum, smulade ned hennes säng med strössel och tittade på cirka hundra avsnitt av how i met your mother. En välidigt fin kväll helt enkelt!




NYC BABY


Alltså det här är galet. Det här blev en väldigt spontan grej och jag dör av lycka. Nu idag ska det på riktigt bokas biljetter med en av mina finaste kompisar. I maj nästa år åker hon och jag till staden som aldrig sover, det stora äpplet, ja ni fattar: NEW YORK!! Helt sjukt och jag är så taggad att jag bara vill åka nu!!! Jag är så taggad för det här har jag velat så himla, himla länge! Ja, jag kanske är jättesvensk som drömt om att få åka till USA, men vad tusan, är det konstigt när alla mina favorit-serier utspelas där och det verkar vara en s underbart häftig stad! Så det här kommer bli så kul. I lite mer än en vecka kommer jag och fina vännen vandra runt i den tuffa staden.


 
Fotot tog min kära far i Berlin genom en konstig kikar-grej, därav den mystiska effekten.

en ledig morgon

Seg morgon med både frukost och te i sängen. Började med en massa cougar town avsnitt och sedan gick det över i te och en bok. Fick världens gulligaste och godaste te av min kära bror är jag fyllde år. Ett lime och lavendel te som smakar väldans gott! Läser förövrigt Norwegian Wood av Haruki Murakami som är så bra att det nästan inte är sant. 




Berlin, day three

Åh, det var den bästa dagen utan tvekan! och självklart tog batteriet slut i min kamera innan allt häftigt hände, så jag har inget bildbevis på allt det braiga som hände. Som den himla stora loppisen vi bara råkade ramla in på. Den himla goda stenungsbakade pizzan vi åt, eller alla ställen vi promenerade runt som var så fint!

Åt de godaste munkarna till lunch, spenderade lite tid på filmmuseet och hade det bara väldigt bra!





en underbar stickad

Fick mig en väldigt fin tröja från Monki i utbyte mot lite pengar.
Den är så mysig att jag går runt med den mest hela tiden.





frukost

Grönt te med rabarber och hallon, ett litet perfekt kokt ägg, en smoothie på hallon, blåbär, vanilj, citron och linfrön, och lite tranbär till det också för att de är så goda. Som goda russin, förstår ni! Tycker om frukosten mest på dagen tror jag. I alla fall när man har tid för den.




Berlin, day two

Andra dagen köpte vi oss ett dagskort på alla färdmedel i Berlin och åkte runt staden överallt. Vi gick även väldigt mycket och jag gillar den här staden väldigt mycket alltså! Vi åt på ett fiskställe där man fick såsen i ätbara små skålar, knäppt! 






Sen drack vi knäppt bubbel-te som inte var gott och gick
sedan på kvällen hem för att lyssna på ljudbok!



När man vet

Min röda bok har fått komma fram igen. Skriver och tänker väldigt mycket. Började även läsa den där boken igen och oj så den träffade alldeles jätterätt just nu. Som om jag skulle ha skrivit den. Eller kanske han.






Eight Hour Cream

Fick den här underbara lilla burken fylld med så mycket bra av mammas kompis. Den låg och väntade på min säng när jag kom hem från Berlin. Den är ju så bra och jag är nu beronde tror jag! Hur söt är inte burken alltså?!

½

Har ett hål i hjärtat. Är halv och vill bara tillbaka till 27 maj förra året. Den här sommaren har varit förjävla händelserik alltså. Lite väl händelserik kanske. Orkar inte.



Berlin, day one




Första dagen så kikade vi mest runt i vårt område, åt lite mat och tog oss en titt på det som fanns kvar av muren. Vi promenerade våra fötter helt sömniga och gick tillslut tillbaka till hotellet med lite godsaker att äta på och tittade på amerikanska serirer dubbade på tyska. Sen somnade vi redan vid åtta.



Berlin

Jag och pappa hade fyra otroligt braiga dagar i Berlin!




Vi bodde i Östligaste öst-Berlin och det var en blandning av stockholms söder, gamla stan och en touch av Kristiania i Danmark skulle jag nog vilja säga. Det var ett charmigt och ganska flummigt ställe vi bodde på!




presenter som är så kuligt

Älskar när man får fira sin födelsedag flera gånger på en vecka! Några dagar innan vi åkte till Berlin så firade vi mig hemma hos farmor. Där jag fick en himlans fin glasburk fylld med godis av mina två fina kusiner (Den har jag dock ingen bild på då godiset försvann fort som bara den ner i magen)
Fick en finfin blombukett av världens bästa farmor, rosorna i buketten hann dock göra sitt under min Berlin-vistelse men kolla in hur fina de andra blommorna hann bli!

Sen fick jag hela den där svarta lådan fylld med flytta hemifrån-saker och även massa saker som inte fick plats i lådan. Så himla bra alltså! Nu är jag ju redo för vuxenlivet tack vare fina farmor och fastern!

Packar ner kläder som ska få upptäcka Berlins gator

Idag är jag sådär pirrig som man bara kan vara inför en resa ni vet. Nu har jag i alla fall packat väskan fylld med höst-tröjor, böcker och annat nödvändigt och växlat penngar. Så nu finns det bara en sak kvar att göra: Åka förstår ni! Inatt vid klockan två går bussen till arlanda där flyget sedan tar oss till Berlin på min lilla födelsedag! 




fransk hallonpaj fast med blåbär

Härom dagen bakade jag en fransk hallonpaj fast istället för hallon tog jag blåbär. Sen tog jag med mig pajen hem till farmor och där firade vi min födelsedag också. Himlans bra födelsedagar jag haft på senaste tiden!





Receptet är från receptboken jag och min kompis gjorde som vårt projektarbete och är taget från min pojks mor från början. Nu måste ni alla därute göra den här kakan för den är sååååå god!
 

frukost

Äter frukost med frusna bär från sommaren som inte längre är nuvarnade. Men jag tycker om hösten så det gör inget! När luften är krispig och man måste tända ungefär hundra ljus inomhus för att höja mysfaktorn lite. Sörplar det där jättegoda gröna teet också, med gojibär och havtorn! Himlans gott.



John Martyn – May You Never
En ny favvolåt igen som är bra och höstig!



När man låtsas att det är sin födelsedag

Eftersom jag är på ett flyg till Berlin på min födelsedag så låtsades vi att det var min födelsedag för någon dag sedan med mormor, morfar, mamma och syskon. Senare på kvällen även med min fina pojkvän! Här är en bunt med några av de fina sakerna jag fick bara för att jag föddes för 19 år sedan. Lättförtjäna fina saker ändå!

Mia och klara säsong 1 & 2 och sista säsongen av Vänner i min samling av fina mamma!

Himla fina grejer från monki av mormor och morfar, kolla bara in den tjusiga tygpåsen.

och sist men absolut verkligen inte minst så fick jag på kvällen när jag och pojken firade mig den himla fina, tuffa och extremt söta sex and the city-boxen! Han firade mig med chokladbollar á la pojken och det var den himlans braiga låtsas födelsedagen!

när liten blir stor

Vet inte riktigt hur eller när det hände, men min syster har blivit så stor!
Det är knäppt. Idag fyller hon åtta år och jag kan inte fatta det riktigt. 
Grattis världens bästa syster!


RSS 2.0